نتایج آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی بر اساس نمرات کسب شده در دو مرحله امتحان کتبی و ارزیابی تکمیلی اعلام می شود. ارزیابی تکمیلی همان مصاحبه استخدامی، بررسی مدارک و امتیازدهی به داوطلبان بوده که 30 درصد از نمره کل افراد را تشکیل می دهد. زمان و نحوه برگزاری ارزیابی تکمیلی توسط هر سازمان به صورت جداگانه اعلام شده و پس از اعلام نتایج اولیه آزمون، آغاز می شود.
برای مشاوره ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی
برای مشاوره ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی
سازمان های دولتی، وزارتخانه ها و سایر دستگاه های اجرایی کشور از طریق برگزاری آزمونی هماهنگ اقدام به جذب نیروی انسانی مورد نیاز خود می نمایند. در این آزمون داوطلبان در دو مرحله امتحان کتبی و ارزیابی تکمیلی گزینش و جذب می شوند. متقاضیانی که در مرحله اول پذیرفته شوند، باید برای شرکت در ارزیابی تکمیلی آماده شده و تنها در صورت پذیرش در این مرحله، جزو پذیرفته شدگان نهایی قرار می گیرند.
داوطلبان به منظور شرکت در مرحله دوم، باید از زمان و نحوه برگزاری ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی مطلع باشند. به همین جهت در مقاله پیش رو به بررسی ارزیابی تکمیلی آزمون فراگیر و زمان آن پرداخته شده و سپس مدارک لازم و نحوه برگزاری آن توضیح داده شده است. در ادامه توضیحات کاملی درباره مراحل پیش از ارزیابی و جدول امتیاز دهی این بخش از آزمون ارائه شده است. در انتها نیز نکات مهمی درباره ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی اجرایی جهت مشاوره به داوطلبان ارائه شده است.
آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی در سال های اخیر به طور منظم برگزار شده و داوطلبان بسیاری از طریق شرکت در این امتحان توانستند به استخدام سازمان های اجرایی کشور دربیایند. وزارتخانه ها، سازمان ها و شرکت های دولتی و سایر دستگاه های اجرایی، با برگزاری این آزمون، نیروی انسانی متخصص و کارآمد مورد نیاز خود را از میان داوطلبان واجد شرایط، گزینش و جذب می نمایند. نحوه فرآیند گزینش در دو مرحله امتحان کتبی و ارزیابی تکمیلی انجام می شود.
متقاضیانی که در مرحله ثبت نام آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی و برگزاری آزمون شرکت کرده و حد نصاب نمره قبولی را کسب کردند، به تعداد چند برابر ظرفیت، برای شرکت در مرحله دوم دعوت می شوند. مرحله دوم، همان ارزیابی تکمیلی بوده که منظور از آن، برگزاری مصاحبه و بررسی مدارک می باشد. ارزیابی تکمیلی داوطلبان توسط هر سازمان به طور جداگانه برگزار شده و افراد برای انجام این مرحله باید به دستگاه اجرایی محل قبولی خود مراجعه نمایند.
بنابراین در مرحله ارزیابی تکمیلی، متقاضیان باید در جلسات مصاحبه های عمومی و تخصصی برگزار شده توسط هر سازمان و دستگاه اجرایی شرکت کرده و به سوالات مطرح شده در جلسه پاسخ دهند. پس از اتمام این جلسات، داوطلبانی که عملکرد قابل قبولی در جلسات مصاحبه استخدامی دستگاه های اجرایی داشته و مدارک آنها مورد تایید سازمان قرار گرفته، در مرحله ارزیابی تکمیلی مورد پذیرش قرار می گیرند.
قبولی نهایی داوطلبان و استخدام آنها در سازمان ها و دستگاه های اجرایی، بر اساس نتایج به دست آمده در مرحله امتحان کتبی و مرحله بعدی یعنی ارزیابی تکمیلی می باشد. به این صورت که نمره نهایی داوطلبان را 70 درصد نمره امتحان کتبی و 30 درصد نمره کسب شده در ارزیابی تکمیلی تشکیل می دهد. اولویت پذیرش میان آن دسته از افرادی که در مجموع نمرات یکسانی کسب کردند، با داوطلبانی است که در امتحان کتبی نمره بالاتری به دست آورده اند.
داوطلبانی که اسامی آنها جزو پذیرفته شدگان مرحله اول آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی باشد، به تعداد سه تا پنج برابر ظرفیت به مرحله بعدی یعنی ارزیابی تکمیلی معرفی می شوند. در صورتی که تعداد شرکت کنندگان کمتر از ظرفیت اعلامی سازمان ها باشد، تمامی داوطلبان به مرحله ارزیابی تکمیلی دعوت می شوند. نحوه برگزاری این مرحله توسط هر سازمان و دستگاه اجرایی به طور جداگانه انجام می شود.
به این صورت که داوطلبانی که در مرحله اول حد نصاب قبولی در رشته شغلی هر دستگاه اجرایی را کسب کرده باشند، توسط همان دستگاه برای شرکت در ارزیابی تکمیلی دعوت شده و باید به محل قبولی خود برای انجام مصاحبه های استخدامی و بررسی و تایید مدارک، مراجعه نمایند. این مرحله پس از اعلام نتایج اولیه آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی و انتشار لیست پذیرفته شدگان اولیه، آغاز می شود.
از آنجا که فرآیند مصاحبه و بررسی مدارک توسط هر دستگاه اجرایی و طبق زمانبندی همان سازمان انجام می شود، نمی توان تاریخ مشخصی را برای زمان مصاحبه آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی مشخص کرد. این مهلت زمانی معمولا از چند روز بعد از اعلام نتایج اولیه آزمون آغاز شده و حدود دو تا سه ماه به طول می انجامد.
زمان ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی توسط هر سازمان اعلام شده و در سایت همان دستگاه اجرایی اطلاع رسانی می شود. همچنین متقاضیان برای اطلاع از زمان ارزیابی تکمیلی آزمون و جزئیات برگزاری آن، می توانند اطلاعیه های منتشر شده در سایت مجری آزمون یعنی مرکز آزمون جهاد دانشگاهی به نشانی اینترنتی hrtc.ir را پیگیری و مطالعه نمایند.
داوطلبان در مرحله دوم استخدام دستگاه های اجرایی کشور یعنی ارزیابی تکمیلی، باید مدارکی را به منظور تایید اطلاعات هویتی، تحصیلی، سوابق کاری، محل سکونت و ... به سازمان محل قبولی ارائه دهند. این مدارک در زمان مصاحبه استخدامی دستگاه های اجرایی بررسی شده و آن دسته از داوطلبانی که در مرحله ارزیابی تکمیلی و بررسی مدارک، مورد تایید قرار گیرند، می توانند به استخدام سازمان های اجرایی در آیند.
مدارک لازم برای ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی باید به سازمان محل قبولی که آدرس آن در سایت همان ارگان اعلام می شود، پیش از آغاز جلسات مصاحبه ارسال شود. این مدارک مورد نیاز شامل موارد زیر می باشند:
اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه
اصل و کپی پشت و روی کارت ملی
ارائه چهار قطعه عکس پرسنلی سه در چهار واجد شرایط آزمون
ارائه اصل و کپی مدارک تحصیلی داوطلب
اصل و کپی کارت پایان خدمت سربازی یا مدرک معافیت دائم مخصوص داوطلبان مرد
اصل و کپی مدارک ایثارگری، معلولیت و سایر سهمیه های داوطلب در صورت وجود
ارائه اصل و رونوشت مدارک تحصیلی مربوط به دوره ها مهارتی و زبان های خارجی در صورت وجود
ارائه مدارک مربوط به بومی بودن داوطلب در استان مورد نظر
اصل و تصویر مدارک مربوط به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در صورت مشمول بودن
داوطلبان باید در جمع آوری و ارائه مدارک لازم برای ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی، نهایت دقت و صداقت را داشته باشند. چرا که در هر مرحله از فرآیند استخدام سازمان ها، در صورت اثبات هر گونه اشتباه یا مغایرت در مدارک ارائه شده، از ادامه روند استخدام فرد ممانعت شده و امکان اشتغال وی در سازمان و دستگاه اجرایی مربوطه وجود نخواهد داشت.
بنابراین به داوطلبان توصیه شده تا پیش از آغاز مرحله دوم آزمون، با مراجعه به سایت مرکز آزمون جهاد دانشگاهی به نشانی hrtc.ir و همچنین سایت دستگاه اجرایی پذیرش شده در آن، اطلاعیه های مربوط به مدارک مورد نیاز ارزیابی تکمیلی را مطالعه کرده تا از تمامی مدارک لازم آگاه شده و نسبت به جمع آوری آنها در زمان مناسب اقدام نمایند.
همان طور که پیش از این توضیح داده شد، متقاضیانی که در آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی شرکت کرده و در مرحله امتحان کتبی حد نصاب نمره قبولی پذیرش در هر یک از دستگاه های اجرایی را کسب کردند، برای شرکت در ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی توسط دستگاه اجرایی مورد نظر، دعوت می شوند. پیش از آغاز این مرحله از فرآیند استخدام، داوطلبان باید مراحل زیر را طی نمایند:
پس از اعلام نتایج اولیه آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی، داوطلبان به تعداد سه تا پنج برابر ظرفیت، به مرحله ارزیابی تکمیلی دعوت می شوند.
داوطلبانی که اسامی آنها در لیست پذیرفته شدگان اولیه آزمون وجود داشته، باید پس از مراجعه به سایت مرکز آزمون جهاد دانشگاهی به نشانی hrtc.ir و دریافت کارنامه اولیه، از مدارک لازم برای انجام ارزیابی تکمیلی مطلع شوند.
پس از فراهم کردن مدارک مورد نیاز، داوطلبان باید این مدارک را ارسال نموده و فرم مربوط به ارزیابی تکمیلی را پر کنند.
در گام بعدی داوطلبان باید با بررسی اطلاعیه های سایت مرکز آزمون جهاد دانشگاهی و همچنین سایت سازمان محل قبولی، از زمان برگزاری مصاحبه های استخدامی مطلع شوند.
سپس باید در تاریخ اعلام شده در محل برگزاری مصاحبه هر سازمان حضور یافته و به سوالات مصاحبه استخدامی دستگاه های اجرایی پاسخ داده و مدارک لازم از جمله اطلاعات محل سکونت خود و چند نفر به عنوان معرف را ارائه دهند.
پس از انجام مراحل پیش از ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی، داوطلبان باید در جلسات مصاحبه استخدامی سازمان معرفی شده شرکت نموده و به سوالات عمومی و تخصصی مطرح شده، پاسخ دهند. نحوه برگزاری این مرحله از استخدام دستگاه های اجرایی در بخش بعدی مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
پس از انجام مراحل پیش از ارزیابی تکمیلی، داوطلبان باید خود را آماده شرکت در جلسات مصاحبه استخدامی دستگاه های اجرایی نمایند. در این جلسات از داوطلبان سوالات عمومی و تخصصی در حیطه رشته شغلی مورد نظر پرسیده و آمادگی افراد را برای انجام وظایف شغلی می سنجند. همچنین مدارک ارائه شده متقاضیان در این مرحله مورد ارزیابی قرار گرفته و در صورت کامل بودن اطلاعات، مورد تایید قرار می گیرد.
نحوه برگزاری ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی به صورت حضوری بوده و محل برگزاری جلسات مصاحبه هر سازمان و دستگاه اجرایی متفاوت می باشد. زمان و محل برگزاری مصاحبه های استخدامی در مرحله ارزیابی تکمیلی، در سایت سازمان پذیرش شده و همچنین سایت آزمون استخدامی جهاد دانشگاهی به نشانی hrtc.ir اعلام شده و داوطلبان با مراجعه به این پایگاه های اینترنتی می توانند از زمان و محل مصاحبه استخدامی سازمان مورد نظر مطلع شوند.
در جلسات مصاحبه های استخدامی آزمون دستگاه های اجرایی، سوالاتی عمومی در حوزه های فردی، عقیدتی، سیاسی و اطلاعات عمومی پرسیده می شود. پاسخگویی به این سوالات، 40 درصد از نمره نهایی مصاحبه را تشکیل می دهد. در ادامه نیز سوالاتی در رابطه با دروس تحصیلی و منابع تخصصی هر رشته شغلی پرسیده شده تا سطح توانایی ها و مهارت های تخصصی فرد در شغل مورد نظر سنجیده شود. این موضوعات تخصصی نیز به میزان 60 درصد در نمره نهایی مصاحبه داوطلب موثر هستند.
در ارزیابی نهایی افراد در آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی، نمره امتحان کتبی به میزان 70 درصد و نمره مصاحبه استخدامی و مرحله ارزیابی تکمیلی به میزان 30 درصد از نمره نهایی داوطلب را تشکیل می دهد. در صورت مساوی بودن نمرات نهایی متقاضیان، اولویت پذیرش با افرادی است که در امتحان کتبی نمرات بالاتری کسب کرده اند.
پس از اتمام مرحله ارزیابی تکمیلی، سازمان ها و دستگاه های اجرایی به داوطلبانی که نمره قبولی را در هر دو مرحله کتبی و تکمیلی استخدام کسب کردند، برای ادامه مراحل پذیرش و استخدام اطلاع می دهند. پذیرفته شدگان باید ظرف نهایت یک ماه پس از اعلام دستگاه اجرایی، به محل مربوطه مراجعه کرده تا روند استخدام خود را تکمیل نمایند.
همانطور که پیش از این توضیح داده شد، در پذیرش نهایی داوطلبان واجد شرایط در آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی، 70 درصد نمره کسب شده آنها در امتحان کتبی موثر بوده و 30 درصد نمره افراد در مرحله ارزیابی تکمیلی موثر می باشد. در مرحله ارزیابی تکمیلی، داوطلبان باید در جلسات مصاحبه شرکت نموده و بالاترین امتیاز را در پاسخگویی به سوالات عمومی و تخصصی کسب نمایند. همچنین در این مرحله، مدارک متقاضیان مورد بررسی قرار گرفته و با اطلاعات اعلام شده تطبیق داده می شود.
هر یک از مراحل ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی، دارای امتیاز مشخصی بوده که مجموع این امتیازات، نمره نهایی داوطلب را در این مرحله تشکیل می دهد. جدول و نحوه امتیازدهی ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی اجرایی در دفترچه آزمون درج شده و در سایت مرکز آزمون جهاد دانشگاهی به نشانی hrtc.ir منتشر می شود. داوطلبان با مطالعه این دفترچه راهنمای استخدامی می توانند از نحوه امتیازدهی مرحله ارزیابی تکمیلی مطلع شوند.
علاوه بر مصاحبه استخدامی سازمان ها و بررسی و تایید مدارک داوطلبان، موارد دیگری نیز در نحوه امتیازدهی مرحله ارزیابی تکمیلی موثر می باشد. به عنوان نمونه، برای داوطلبان متاهل و دارای فرزند، به میزان 2 تا 10 درصد بسته به شرایط موجود، به مجموع امتیازات آنها اضافه می شود. همچنین برای ایثارگران و داوطلبان دارای هر یک از سهمیه های آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی، امتیازاتی در نظر گرفته شده و به نمره نهایی آنها در ارزیابی تکمیلی افزوده می شود.
در نهایت می توان گفت با در نظر گرفتن تمامی امتیازات و سهمیه های داوطلبان، نمره نهایی افراد در مرحله ارزیابی تکمیلی شامل 40 درصد حیطه عمومی و 60 درصد حیطه اختصاصی می باشد. تمامی امتیازات و سهمیه های قانونی آزمون فراگیر نیز در همین دو حیطه گنجانده شده و در نظر گرفته می شود.
پذیرش و استخدام در سازمان های دولتی، وزارتخانه ها و سایر دستگاه های اجرایی، به دلیل داشتن حقوق و مزایای مناسب و ارائه تسهیلات ایده آل به کارمندان، طرفداران زیادی پیدا کرده است. از این رو داوطلبان زیادی در آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی شرکت کرده و شانس خود را برای جذب در موقعیت های شغلی این ارگان ها امتحان می نمایند. برای کسب موفقیت، داوطلبان باید نکات مهمی را جهت شرکت در آزمون کتبی و ارزیابی تکمیلی در نظر داشته باشند که این نکات در ادامه توضیح داده شده است.
از آنجا که شرط لازم برای شرکت در مرحله ارزیابی تکمیلی آزمون فراگیر، قبولی در امتحان کتبی بوده، داوطلبان با مطالعه و تسلط بر منابع آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی باید خود را به بهترین شکل آماده شرکت در آزمون کتبی نمایند. نمره کسب شده در امتحان کتبی، به میزان 70 درصد در نمره نهایی افراد موثر می باشد.
در مرحله ارزیابی تکمیلی داوطلبان باید در جلسات مصاحبه شرکت نموده و بالاترین امتیاز را در پاسخگویی به سوالات کسب نمایند. بنابراین علاوه بر تسلط بر منابع آزمون و مصاحبه، به متقاضیان توصیه شده تا تجربیات مصاحبه شوندگان دوره های قبلی را مطالعه کرده تا از نحوه برگزاری جلسات مصاحبه و سوالات طرح شده مطلع شوند. تقویت مهارت های شغلی و توانایی های لازم در انجام وظایف کاری و همچنین گذراندن دوره های آموزشی، نقش بسیار موثری در پذیرش افراد در مرحله ارزیابی تکمیلی آزمون دارد.
ارزیابی تکمیلی داوطلبان دارای زمانبندی مشخصی بوده که توسط هر دستگاه اجرایی اعلام شده و داوطلبان تنها در زمان های تعیین شده می توانند در جلسات ارزیابی شرکت نمایند. بنابراین به متقاضیان توصیه شده تا اطلاعیه های استخدامی منتشر شده در سایت ارگان ها و همچنین سایت مرکز آزمون جهاد دانشگاهی را با دقت پیگیری نموده تا به موقع از زمان مصاحبه های استخدامی آگاه شوند.
مشاوران سامانه هیوا آماده هستند تا به تمام سوالات شما درباره زمان و نحوه ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی پاسخ دهند. شما می توانید با استفاده از سامانه مشاوره تلفنی هیوا با مشاوران حرفه ای این مرکز در ارتباط باشید. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام هیوا از آخرین اخبار و تغییرات مربوطه مطلع گردید.
در صورتی که داوطلبان مجددا علاقه مند به شرکت در آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی و دولتی می باشند، می توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص زمان ثبت نام آزمون ارگان های دولتی اطلاعات لازم را با مطالعه مقاله زیر کسب نمایند.
✔️ داوطلبانی که در مرحله آزمون کتبی به حد نصاب نمره قبولی دست یافتند، برای شرکت در مرحله ارزیابی تکمیلی و انجام مصاحبه های استخدامی دعوت می شوند. جزئیات و نحوه برگزاری این ارزیابی در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ مصاحبه های استخدامی هر یک از دستگاه های اجرایی به طور جداگانه انجام شده، بنابراین زمان برگزاری ارزیابی تکمیلی برای هر سازمان متفاوت بوده که این زمانبندی در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
✔️ مدارک لازم برای شرکت در ارزیابی تکمیلی آزمون اجرایی از جمله اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی، اصل و تصویر مدارک تحصیلی و ... در متن این مقاله توضیح داده شده است.
برای مشاوره ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی
برای مشاوره ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی
سلام ارزیابی تکمیلی یعنی چی قبلا که مصاحبه بود امسال چرا این مدلی شده ؟
سلام . ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی ، همان مصاحبه ، بررسی مدارک و امتیازدهی به داوطلبان بوده که 30 درصد از نمره کل افراد رو تشکیل میده .
سلام ارزیابی تکمیلی چه وقت است ؟
سلام . بعد از اعلام نتایج اولیه ، زمان ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی اعلام میشه .
سلام . ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی چند نمره دارد ؟
سلام . ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی 30 درصد در نمره کل آزمون تاثیر داره .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©